Jump to content
V.T. Eric Layton

The Mysterious Google Chrome/Chromium Conundrum

Recommended Posts

V.T. Eric Layton

So, I haven't been able to use Google Chrome or Chromium for about 6 or so weeks in my Slackware 14.1 installation on my main system. This all started when Google Chrome and Chromium both went from the last 52.xx version to the newer 53.xx version.

 

I use the SlackBuild script provided by Pat V. in the Slackware repos/extras directory to build a compatible .txz installer for my Slackware using a .deb Google Chrome download. I use Alien Bob's (Eric Hameleers) already built .txz from his repos for Chromium. In both cases, building/installing goes fine. The problem is that when the apps are started, they stay running for about 5-10 seconds and then crash giving me a "segmentation fault" in the command line.

 

Somewhere between the 52.xx and 53.xx some coding changes were made that just do not like my 14.1 installation. I know it's a glibc or lib issue of some sort, but I'll be dashed if I can track it down. I figured I've spent enough time on this so far; I'll just install the newer versions of these browsers when I install Slackware 14.2 one of these days.

 

I've been using Firefox for about a month now. I have it set up just the way my Chrome/Chromiums were set up. The only problem is that Firefox just does not render webpages as quickly as Chrome/Chromium; plus, FF has some herky-jerky scrolling issues. Myeh... oh, well. I've reinstalled the older 52.xx versions of Chrome/Chromium. I'm just going to set Google Chrome as my default browser and leave it like that for a while.

 

Here's a screenie with them all dressed in their fall colors. ;)

 

XbKsYXc.png

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Capt.Crow

FF.45.4.0 is glitchy on slack 14.2. and Deb.8.

Share this post


Link to post
Share on other sites
V.T. Eric Layton

Well, let me make a quick amendment to the above...

 

I'm running Chromium as my default, not Google Chrome; the reason being I cannot get Chrome to display my custom avatar in the profile when I'm signed in, so phooey on them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
securitybreach

Looks nice man :thumbsup:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...