Jump to content


Mandrake 10 Install so near


  • Please log in to reply
543 replies to this topic

#51 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 20 May 2004 - 07:24 PM

OOPS Ryan/Brunohave NEVER used Windows Defrag at all it has been System Suite all the way and I think they compute (not the right word) the defrags their own different wayscolin
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#52 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 20 May 2004 - 07:38 PM

ColinWhatever you do:Do NOT make extra partitions . . . because your PCLos boot CD will not work if the numbers ( hda9 ) change !!Your boot CD points to hda9 and if that changes you can not boot with the boot CDB) Bruno

#53 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 20 May 2004 - 08:19 PM

OOPS BrunoThen if I resize HDA5 to a 5G & 6.7G it WILL change that & PCLOs will NOT be on HDA 9. Is this what I am hearing    :D Colin  B)
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#54 OFFLINE   GolfProRM

GolfProRM

    Mr. Incredible

  • Forum MVP
  • 2,910 posts

Posted 20 May 2004 - 08:54 PM

not exactly....you resize hda5 to 5 gig and hda6 to the 6.7 (or whatever it is)...  then everything else will stay the same B)

#55 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 20 May 2004 - 09:05 PM

HMmmmmmmmm RyanThat does not compute cos'Then there would be Hda1 WindowsHd5 5. Old Dhd? 6.7Hd6 Ehd 7 MepisHd 8 SwapHd9 PCLosSurely Hd? 6.7 would become another # not ? and change all the restColin  B)
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#56 OFFLINE   ross549

ross549

    I live here.

  • Forum MVP
  • 9,185 posts

Posted 20 May 2004 - 10:53 PM

Colin, hda6 (or E, as you like to call it), will no longer exist according to windows. It needs to be resized, and have Drake 10 put on it.
I don't suffer from insanity, I enjoy it.
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#57 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 20 May 2004 - 11:28 PM

AdamWhat I have is D = 11.7G & E = 0.97G sp if only D is resized into 5 & 6.7G then that puts an extra Partion inSo possibly it is combine D & E and then resize, Sound RightBut boy combining them seems a little avanced for an explorer  :o Colin  :D
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#58 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 20 May 2004 - 11:31 PM

Me Thinks this is better left for the light of a new dayColin  :D
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#59 OFFLINE   ross549

ross549

    I live here.

  • Forum MVP
  • 9,185 posts

Posted 21 May 2004 - 12:17 AM

Colin, you will NOT be crating a new partition...D will be shrunk down, and E will be enlarged to fit the open space. Your partition numbers will stay the same. Then, you will install linux on the E drive.
I don't suffer from insanity, I enjoy it.
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#60 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 12:17 PM

AdamSurely D needs to merge with E to give 12.7G and then partioned to have D @ 5G & E @7.7 or so and this one to put MDK 10 omThis gives me the willies  :o  :D  :'(  as to How the resizing etc is to be done in  DrakeMighty have to look up HOW MDK's Partitioning tool works to settle the Butterfiles  :)  needed.Oh well It's early daysColin   :D  (I think)
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#61 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 21 May 2004 - 12:41 PM

Colin . . it is really simple:This is how it is now:||DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD||EEEEEEEE||Then first make D smaller:||DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD|.....................|EEEEEEEE||And then make E larger:||DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD||EEEEEEEEEEEEEEEEE||And, Colin . . don't worry too much . . . you still have the PCLos 5 install CD ?? And the Mephis ? So if all goes wrong you simply reinstall them all over again ;):D Bruno

#62 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 12:48 PM

Bruno/Adam ThanksIs there a slight Possibility after I make D Smaller then E larger there may still be a hidden or noticeable other partition so that we have D - Windows E- reiser/ for MDK 10 and another that will take hda 9 to 10 or so.Think I am trying to say Will Drakes partitioning tool allow me easily to do what you said in your post BrunoColin  :)  :'(  :D
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#63 OFFLINE   ross549

ross549

    I live here.

  • Forum MVP
  • 9,185 posts

Posted 21 May 2004 - 12:50 PM

Colin, you will be converting E over for use in Linux. It will no longer be E anymore....
I don't suffer from insanity, I enjoy it.
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#64 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 12:53 PM

Yeah AdamI realize that hda6 = E and now MDK 10 and hope the resizing of E takes up all of the 7.7G or so and there is no hard dive space left that will change PCLos's hda9Think I might just have to go ahead and start seeing I have bruno's Instructions in front of me hu???Colin  :D
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#65 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 21 May 2004 - 01:01 PM

Just go for it Colin . . . Madrakes partitioner is real easy . . . . first make hda5 smaller and then da6 bigger and then format hda6 to Ext3 . . . . . that is all . . . . .really do not make yourself nervous . . no need for it !Like I said you can always reinstall . . . and will have Windows to post on the forum for help :DB) Bruno

#66 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 01:03 PM

Great brunoThat was another tip I neded hda 6 to Ext 3 NOT reiserOn my wayColin needs a few   :D  :)  :'(
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#67 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 21 May 2004 - 01:09 PM

Come on Colin . . get on with it . . . AND take your time, do it in all the cool you have got in you . . . . . no hurry . . do a good job, think twice . . . . I do not want to see you back within the first 2 hours . . . . . so:  SLOWLY . . . CALM . . . . . COOL . . . :D Bruno

#68 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 01:26 PM

Palpitations still thereIn Drax & resizing D down to 5001MB but Boy it's taking a long timeAND had to "toggle to Expert Mode" to put 5001 inColin on Kaleisha's computer :D
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#69 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 01:31 PM

MDK screenPlease Waitresize_fat Allocating new clusterscolin
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#70 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 21 May 2004 - 01:31 PM

Sure "Expert Mode" is the way to do it Colin . . . . . but after all you are on the way of becoming an Expert . . aren't you ?? So you are allowed to use the "Expert Mode"Take your time . . . :D Bruno

#71 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 01:32 PM

Thankx BrunoThink it's been resizing about 30+ mins NowColin  :D
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#72 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 21 May 2004 - 01:33 PM

Just keep us posted :DB) Bruno

#73 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 01:35 PM

Yep will tryUnless grandaughter commandeers the room :) Surprised there are NO hard Drive or CD lights going during the Resize though  :D Colin
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image

#74 OFFLINE   Bruno

Bruno

    Le Professeur Pingouin

  • Admin Emeritus
  • 37,904 posts

Posted 21 May 2004 - 01:43 PM

Funny that it takes so long . . must be the defragmenter that did not do a too good job . . . because you are resizing a Windows partition with still data on it . . . maybe Drake wants to make sure you do not looses any data . . :DResizing empty partitions goes quicker :D . . .but like I said  . . take your time !:) Bruno

#75 OFFLINE   kamicota

kamicota

    Thread Kahuna

  • Forum MVP
  • 8,358 posts

Posted 21 May 2004 - 01:47 PM

HECK BrunoCan't Do  anything ELSEJust Having to wait & I think you're right about the clusters and not losing dataMind I'm Tempted to abort and use the Whole of Drive DColin
Registered Linux User: # 440412
Kamicotas Homepage
Posted Image




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users