Jump to content


Getting Sblive drivers to work in Win2k3 RC2


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 OFFLINE   imranj

imranj

    Post Master

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts

Posted 02 April 2003 - 06:05 PM

Ok........so here's my problem i am currently testing Win2k3 enterprise server RC 2 build 3718The driver that is shipped with it is basic...so i dont have any hardware acceleration with it....so thats a itch point for me...i tried many ways to make the drive to hook up but no luck yet..i even tried the livepack latest version....still no luck....so any one of u , who have used and are usingRC2 code and had the same issue can u please help me out of it? ;)

#2 OFFLINE   DannySmurf

DannySmurf

    Contributor

  • Members
  • PipPip
  • 26 posts

Posted 02 April 2003 - 06:25 PM

Well, I'd have to ask why you really need this device working on Windows 2003 Server. Are you testing it as a server or as a desktop?If desktop, my advice would be to use a desktop operating system instead.--Danny Smurf

#3 OFFLINE   LilBambi

LilBambi

    Australisches Googler

  • Forum Admins
  • 22,545 posts

Posted 02 April 2003 - 06:49 PM

I am not using Win2K server edition, however, generally, if an OS doesn't do well with the out of the box drivers, I usually go to the manufacturer's website and download their newest drivers for the version of Windows I are working with at that time. That usually does the trick.I found this page for SoundBlaster Live! drivers/software for Win2K:http://www.americas....&os=9&subcat=16If you can't go direct to that page, or if it is not the specific SoundBlaster Live! that you have, go to:Creative Labs Support main page and then you can go through their little Q&A to get to the right SoundBlaster Live! driver.
Bambi
AKA Fran

Posted Image
My Public Key for Email :: BambisMusings Blog :: Fran's Computer Services Blog :: MyPassionIsBooks Blog :: 5BuckReview :: CNIRadio
"The Net interprets censorship as damage and routes around it." ~John Gilmore (Time Magazine, Dec 6, 1993)

#4 OFFLINE   Peachy

Peachy

    Anarquista De Sartorial

  • Forum Moderators
  • 5,446 posts

Posted 02 April 2003 - 07:47 PM

I doubt you'll find Creative Drivers will be available before April 24 if at all for Windows 2003 Server. Generally, most people don't put Sound Blaster Live! sound cards on a server! My suggestion would be to use the Windows XP drivers as they would be the closest match. But I don't know if we'll see drivers for a server OS from Creative Labs.

'freedom...is actually the reason that men live together in political organisations at all. Without it, political life as such would be meaningless. The raison d'Être of politics is freedom, and its field of experience is action'.
My Flickr Photo Blog Posted Image
del.icio.us bookmarks Posted Image


#5 Guest_ThunderRiver_*

Guest_ThunderRiver_*
  • Guests

Posted 02 April 2003 - 07:51 PM

Well..so they say April 24th.... but please keep in mind that April 24th is the date where the product hits the retail store. For all the MSDN subscribers, and official beta testers, they already have theirs hands with the final code. As for hardware acceleration, make sure you download the latest driver. There is this hardware acceleartion tweak thing hidden in the "Sounds and Audio Devices" from Control Panel.Make sure you enable "Windows Audio" service and also install the latest version of DirectX 9.0I am running the final code of Windows 2003 Enterprise Server as of now, and if you have questions, feel free to PM me.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users